KOKULU İLAÇLAMA – SIVI (PÜLVERİZE)

Haşerelerin çok yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu ilaçlama yapılmalıdır. Kokulu ilaçlama likit şekilde püskürtme yöntemiyle yapılmaktadır. Mesela; Hamam böcekleri kapsüller halinde ürerler ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunur. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar ve dişi ergin hamam böcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu sebeple haşerelerin çok yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Kokulu ilaçlamada kısa zaman içinde sonuç alınır. Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre terk etmeniz gerekmektedir.
izmir site ilaçlama

Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunmayınız. İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınızı sürdürebilirsiniz.

Kokulu ilaçlar ölmesi zor olan böcek için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar sıvı ilaçlar olup su içerikli kullanılan ilaçlardır. Kokulu ilaçlar genellikle birkaç ilacın karışımından da oluşabilir.

Kokulu ilaçlar çok keskin kokusu olduğundan ve etkisinin yüksek olmasından dolayı her haşere için rahatlıkla uygulanabilir. Kokusuz ilaçlar ile ölmesi çok zor olan haşereler ( pire, tahta kurdu, tahtakurusu, akrep …vb) bu ilaçlar ile çok daha etkili mücadele edilir. Kokulu ilaçlama, jel ve benzeri ilaçlar ile kokusuz ilaçların etki gösteremediği alanlarda kullanılır.

Kokulu ilaçlar ile ilaçlama yapıldığı zaman evde evcil hayvanları dışarı çıkarmak gerekir.